Omgeving

Door de centrale ligging is onze cortijo een ideaal uitgangspunt om uitstapjes te maken. Wij beschikken over informatie voor dagtochtjes. Hieronder een kleine opsomming.

Cultuur

Iznájar

Een dichtbij gelegen traditioneel Spaans “pueblo blanco” met een kasteel dat dateert uit de 8e eeuw en een kerk uit de 16e eeuw. Het dorpje bestaat uit smalle steile straatjes met kleine winkeltjes. Het dorp kijkt uit op het prachtige stuwmeer.
Iznajar kerkjeStuwmeer

Rute
Anijsmonument

Rute is vooral bekend door aguardiente de anís, anijslikeur. In het Museo Anís kan je zien hoe doorde eeuwen heen deze anijslikeur werd, en nog steeds, wordt gemaakt. Ook heeft Rute een Museo del Jamón (ham). In het Museo Artesanal del Mantecado, Turrón y Mazapán krijg je een rondleiding waar  wordt getoond hoe op traditionele wijze speciaal voor kerstmis nougat en marsepein wordt gemaakt. In Rute vind je ook de ruïnes van een moors kasteel en een mooie kerk in barok stijl.

Antequera
Antequerra1
Antequera met z’n kasteel dat dateert uit de 13e eeuw, gezellige markt, Romeinse ruines en prachtige architectuur is zeker een bezoekje waard. In de buurt van Antequera bevindt zich LOBO park. Een wolvenpark waar je vier verschillende soorten Europese wolven kunt zien. Het 40 hectare grote natuurpark biedt de mogelijkheid tot paardrijden en ezeltochtjes voor de kinderen. Niet ver van Antequera, in Fuente de Piedra vind je zoutmeren, een prachtig natuurpark waar in de winter de flamingo’s neerstrijken.AlhambraGranada

De Arabieren gaven Granada zijn naam. Behalve het Alhambra, wat een absolute must is om te bekijken, is de stad zelf ook de moeite waard met zijn Moorse wijk, Capilla Real en Monasterio de la Cartuj (voor het Alhambra moet je van te voren via internet kaartjes bestellen, www.alhambra-tickets.es )


Córdoba
Córdoba

Córdoba was vroeger de hoofdstad van Al Andalus, waarmee men het moorse deel van Spanje bedoelde. Eens was het de grootste stad van Europa en werd het beschouwd als het mekka van het westen. Het historische centrum wordt gedomineerd door de Mezquita maar je hebt ook nog het Alcázar de los Reyes Cristianos, Puente Romano & Torre de la Calahorea.

Alcazar paleis

Sevilla

Sevilla is één van Europa’s meest fascinerende en levendige steden. Ondanks de mondaine winkels heeft het niet zijn historische karakter verloren. Deze prachtige hoofdstad heeft vele bezienswaardigheden waaronder de Kathedraal en La Giralda, Real Alcazar, Casa de Pilatos en Museode Bellas Artes.

Malagacastle
Málaga

Málaga, geboortestad van Picasso, heeft een gerenoveerd centrum met de oude kathedraal als middelpunt. Verder heb je daar het Alcazaba, museo de Picasso en prachtige botanische tuinen. Natuurlijk behoort shoppen ook tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie over Málaga:
http://www.magnifiekmalaga.nl


Natuur

Sierra Subbética

Het stadje Rute dat in het Sierras Subbéticas Natuurpark ligt, is een goed uitgangspunt voor diverse wandelingen. Enkele daarvan zijn goed aangegeven, zoals het pad dat door de Pinar de la Sierra, een pijnboombos, loopt. Dit pad is een deel van het lange afstandspad dat door Spanje loopt, de GR7 (Grand Recorrido).

Dwars door de Sierra Subbética loopt de Vía Verde. Deze vroegere (olijfolie)treinspoor is nu een vlak wandel- en fietspad van 58 km lang.

El Torcal
El Torcal

Het natuurpark El Torcal is vooral bekend om de bijzondere kalksteenformaties die onder invloed van wind en regen bizarre vormen hebben. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is El Torcal een must.
In het maanachtige landschap zijn diverse wandelroutes uitgezet.

El Chorro Caminio del Rey

El Chorro is een nationaal natuurpark dat bekend is om El Desfiladero de los Gaitanes, een 400 meter diepe kalksteen kloof met het inmiddels gerestaureerde wandelpad, Caminito del Rey. Dit gebied behoort tot Europa’s bekendste klimgebieden. Met meer dan 650 klimroutes is het een eldorado voor klimmers. Verderop liggen de Embalses de Guadalhorce; prachtig gevormde meren waarin je zo een duik kunt nemen.


El Caminito del Rey

Na jaren van verval is men in 2014 begonnen met de restauratie die in maart 2015 werd voltooid. Het pad is nu veilig te belopen en biedt spectaculaire uitzichten op de rotsformaties van de El Chorro kloof. Je dient wel vooraf te reserveren. Voor reserveren en meer informatie http://www.caminitodelrey.info

Caminio del ReyCaminio del Rey

Sierra Nevada

De op één na hoogste bergketen van Europa, het Sierra Nevada National Park heeft bijna het hele jaar door besneeuwde bergtoppen. In de winter is het mogelijk om daar te skiën. In de zomer is het een prachtig wandel- en klimgebied.
Sierra Nevada

Dit is slechts een kleine selectie van wat er zoal te zien en te doen is in deze streek van Andalusië. (Naar top)

Duits
Engels
Home
Foto's